День української писемності та мови

2017-11-10

/Files/images/101_5335.JPG

9 листопада 2017 року у Петропавлівській ЗОШ №1 серед учнів 1-11 класів урочисто відбулися виховні заходи до Дня української писемності та мови.

Діти брали участь у мовознавчій студії «Багатство української мови», під час якої пояснювали значення фразеологізмів, складали анаграми, знаходили приховані слова, продовжували прислів'я, розшифровували вислови про мову, які були записані цифрами, декламували вірші та гуморески Павла Глазового. Школярі продемонстрували й акторські здібності під час театральної постанови «Казка про всемогутню кому».

На перервах лунали чарівні мелодії пісень Ніни Матвієнко, Катерини Бужинської, Олександра Пономарьова, Тіни Кароль тощо.

Учні 6-7 класів захищали свої проекти: «Подорож до країни Мовограй» та «Віночок для мови».

Не менш відповідально школярі поставилися й до написання Всеукраїнського диктанту національної єдності «Наші пісні». Брали участь у написанні роботи не тільки учні 5-11 класів, а й вчителі, які показали свої чудові знання з орфографії та пунктуації.

Плануємо й надалі проводити мовознавчі квести та сприяти розвитку й популяризації українського слова серед учнів та працівників нашої школи.

Вчитель української мови та літератури

Філатова К.М.

/Files/images/101_5368.JPG

Кол-во просмотров: 231

Комментарии