Майстер-клас у Петрівській ЗОШ № 1

2017-01-24

/Files/images/DSCN0453.JPG

24 січня 2017 року в КЗ «Петрівська ЗОШ № 1 І-ІІІ ступенів» відбувся районний семінар вчителів математики.

Івановською М.В. було проведено відкритий урок з геометрії в 7 класі «Ознаки рівності трикутників». На цьому уроці діти ознайомились з традиціями українського народу – учні плели віночок із 12 квіточок, кожного разу як вірно виконають математичне завдання.

Після відкритого уроку геометрії, відбулося засідання районного методичного об’єднання вчителів математики з теми: «Підвищення якості знань результатів ЗНО з математики». Вчителі проаналізували результати ЗНО-2016 та розробили шлях підвищення якості знань учнів з підготовки до ЗНО-2017. Також, на засіданні РМО виступила практичний психолог Філатова К.М. з доповіддю «Система психолого-педагогічної підготовки випускників до ЗНО»

У рамках районного семінару відкритий урок з української мови у 8 класі за темою «Однорідні члени речення» провела вчитель Чуй О.О. Урок було зроблено у формі мандрівки. Урок мав багато міжпредметних зв’язків: наприклад, для постановки розділових знаків брався текст українського письменника М.Стельмаха, використовувалася цитата російського письменника А.Чехова. Різноманітними були види роботи: усне опитування, складання речень за схемами, постановка розділових знаків у тексті. Учениця 8 класу зачитала, свою раніше виконану, дослідницьку роботу «Використання речень з однорідними членами у віршах В.Сосюри». У рамках підготовки до майбутнього ЗНО було проведено тестування учнів (міні-ЗНО). Високим був як навчальний рівень уроку, так і патріотичний.

Вчитель англійської та німецької мови Приходько Л.Ю. провела відкритий бінарний урок у 11 класі разом з учителем хімії Добрицькою Ю.Ю. Тема уроку: «Альдегіди. Використання дієприслівників». Урок був побудований у формі англо-хімічного кафе, де завдання пропонувались у формі страв. Меню було складене з використанням термінів англійською мовою. Під час уроку було використано всі види робіт з англійської мови: аудіювання, письмо, читання, говоріння. Декілька завдань були цілеспрямовані на відпрацювання навичок тестування під час здачі ЗНО. Більшість задач і хімічних ланцюжків діти виконували на англійською мовою. Стало зрозуміло, що англійська мова – це мова міжнародного спілкування, де більшість наукових термінів східні з назвами хімічних реакцій. Було проведене самооцінювання учнів. Урок пройшов цікаво і на високому методичному рівні.

Учні 5 класу разом із вчителем Філатовою К.М. здійснили віртуальну подорож національним музеєм Тараса Шевченка у м. Києві. Під час уроку вчителем були використані різноманітні методи роботи: інтерактивна вправа «Гарний настрій», експрес-тест «Обери правильну відповідь», робота в групах, словникова робота, декламування віршів, складання асоціативного грона «Дитинство Тараса Шевченка», фрагмент відео-екскурсії з Національного музею Тараса Шевченка, гра з червоними та зеленими знаками «так або ні».

Вчителі Петрівської ЗОШ№1 показали вищий рівень майстерності та кваліфікованості. Використавши на своїх уроках інноваційні методи навчання та сучасні форми роботи. Колектив й надалі планує удосконалювати свій досвід та використовувати новітні технології.

/Files/images/DSC_0093.JPG

Кол-во просмотров: 335

Комментарии