• Вы находитесь здесь:

  • Главная
  • Новости
  • Психологічний тренінг, присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДОМ.

Психологічний тренінг, присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДОМ.

2016-12-01

/Files/images/100_2966.JPG

1 грудня 2016 року у Петрівській ЗОШ №1 серед учнів 10-11 класів проходив психологічний тренінг, присвячений Всесвітньому дню боротьби зі СНІДОМ «СНІД – загроза людству». Під час заходу діти дізналися не тільки про визначення ВІЛ-СНІДУ, основні фактори зараження, профілактику захворювань, але й у практичній формі зрозуміли, як швидко розповсюджується ВІЛ серед населення.

Так, на початку заняття шкільний психолог Філатова Катерина Миколаївна провела гру «Жива діаграма», щоб виявити наскільки діти проінформовані з питань захворюваності на ВІЛ-СНІД. Їм було зав'язано очі і якщо вони були згодні із теоретичним визначенням, треба було зробити крок уперед. Якщо ні – крок назад, якщо не знаєш – стояти на місці.Учні найчастіше залишались стояти на місці.

Потім учні прослухали лекцію про СНІД, опрацювали останні статистичні дані, щодо кількості захворюваних на ВІЛ-СНІД в Україні за 2015-2016 рр.

Не менш цікавим був перегляд соціальних роликів, які змусили учнів замислитись над сенсом життя, дотримання здорового способу.

Діти пограли в рольові ігри, щоб побачити, як реагує організм на віруси простуди та ВІЛ-інфекції.

Під час гри «Зарості», ми наочно побачили, як суспільству важко сприймати ВІЛ-позитивних хворих, коли їм не дозволяють навчатися у звичайних школах, відвідувати культурні заходи. Адже люди мало проінформовані, що ВІЛ не передається через побутові речі.

Закінчилось заняття «Мозковим штурмом», коли вже всі школярі були обізнані з даної теми і активно давали відповіді на питання. А головне зрозуміли, що наше здоров'я, наше подальше життя залежить тільки від нас самих!

Філатова К.М.

Кол-во просмотров: 236

Комментарии